Onfortuinlijke Carrefour Schilde dag na wolkbreuk alweer open

Het onweer van woensdagavond heeft in onze provincie op verschillende plaatsen heel wat schade veroorzaakt. In Schilde was het dak van een supermarkt aan de Turnhoutsebaan ingestort, maar vandaag ging de winkel al gewoon weer open.

"Hard gewerkt"

De supermarkt was flink beschadigd. Er was heel veel water in de winkel en ook de parking stond blank. De civiele bescherming is het dak komen afdekken met een groot zeil, en gisteren werd met man en macht gewerkt om er vandaag terug te staan. "Het gebouw was enkel maar lokaal ingestort, de rest van het gebouw was dus helemaal veilig", dat vertelt winkelverantwoordelijke Lennart Broes. "Onze medewerkers hebben de winkel opgeruimd, samen met extra kuisploegen en bouwbedrijven."

"Enorm trots"

Door het harde werk kan de winkel weer open. "Een klein gedeelte is nog toe, maar de meeste producten hebben we kunnen verplaatsen naar andere delen van de winkel."
Voor Broes was de schade natuurlijk een flinke domper. "Maar het is hartverwarmend om te zien hoe we samen als team zo hard gewerkt hebben", vertelt hij. "Ik ben enorm trots."

Meest gelezen