Schepen Aarschot neemt meteen ontslag na examenfraude

Christel Verlinden (Open VLD) neemt met onmiddellijke ingang ontslag als schepen voor o.a. Openbare Werken in Aarschot. Ze doet dat na examenfraude.

Verlinden heeft examenvragen doorgespeeld aan een stadsmedewerker. Dat geeft ze ook zelf toe. "Bij een vorige ronde, had men mij verteld dat burgemeester Peeters opdracht had gegeven aan de voorzitter van de jury om doelbewust een kandidaat te buizen", vertelt ze. "De arbeider in kwestie werkt al jaren bij de stad en heeft altijd goed werk verricht." Ze maakte zich naar eigen zeggen zorgen dat de selectie niet correct zou gebeuren. "Maar ik heb een fout gemaakt en had dat niet mogen doen."

Peeters ontkent

André Peeters reageerde ondertussen op de beschuldiging van de ex-schepen. "Dat is wild om zich heen slaan", zegt Peeters. "Ik neem aan dat zij dat in een heel emotionele bui heeft gezegd, maar dat is volledig ongegrond. Ik heb nooit contact gehad met de jury om wat dan ook te beïnvloeden. Ik ontken dat formeel."

Exit verkiezingen

De ex-schepen is ook geen kandidaat meer voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ze stond op de derde plaats van de Open VLD-lijst die getrokken wordt door nationaal partijvoorzitter Gwendolyn Rutten.

Meest gelezen