Tijdsdoos onder standbeeld Willem I in Gent

Het standbeeld van koning Willem I de eerste is bijna klaar. En vandaag hebben ze in de sokkel een tijdsdoos gestoken. Koning Willem de Eerste was Koning der Nederlanden, toen België en Nederland nog één koninkrijk vormden.

Willem I richtte de Universiteit Gent op, en gaf ook de opdracht om het kanaal Gent-Terneuzen aan te leggen. Het actiecomité Willem Bedankt! wil de rol van Koning Willem I in Gent daarom in de schijnwerpers zetten. Op de Bisdomkaai komt er een bronzen standbeeld van de vorst, en vandaag werd er in de sokkel ervan een tijdsdoos geplaatst. In de doos zitten enkele verwijzingen naar onze tijd en naar Willem I. Bijvoorbeeld een folder over het standbeeld, een boek over Willem I, maar ook enkele euromuntstukken. De werken aan de sokkel zijn bijna klaar, het standbeeld zelf zal op 20 oktober ingehuldigd worden.

Meest gelezen