Twee directieleden bij Tesla stappen op, Elon Musk laat zich opmerken met joint tijdens podcast

Er dreigt chaos bij de Amerikaanse autofabrikant Tesla. Terwijl topman Elon Musk opnieuw van zich laat spreken door tijdens een podcast op YouTube een joint te roken, raakte bekend dat twee directieleden het bedrijf verlaten. Het gaat om de chief accounting officer, die pas een maand op post was, en de humanresourcesmanager, die niet meer terugkeert uit verlof.

"Ik denk niet dat je in mijn plaats zou willen zijn", verklaarde de omstreden miljardair tijdens de podcast, nadat hij vorige maand ook al zijn beklag deed over de enorme stress en vermoeidheid waar hij onder lijdt. "Voor mij is de liefde het antwoord", ging Musk verder. "Meer tijd doorbrengen met je vrienden en minder tijd op sociale media." Musk staat intussen bekend voor zijn soms controversiële uitlatingen op Twitter. Eén van zijn recente tweets, over een mogelijke beursexit van Tesla, dreigt hem zelfs zuur te kunnen opbreken. Verschillende beleggers hebben een rechtszaak aangespannen.

Musk nipte tijdens het interview van een glas whiskey en trok aan een joint die hem door de presentator was aangeboden. "Ik rook bijna nooit wiet", aldus de Tesla-topman. "Ik vind dat het niet goed is voor de productiviteit; dat het een omgekeerd effect heeft van een kop koffie." Musk droeg een zwart t-shirt met als opschrift "Occupy Mars".

Ontslag

Intussen raakte bekend dat de nieuwe chief accounting van Tesla al na een maand opstapt. Dave Morton laat in een verklaring weten geen meningsverschil te hebben met het bedrijf, maar zich te hebben verkeken op het hoge tempo en de publieke druk bij Tesla. "Ik geloof erg in de missie en de vooruitzichten van Tesla."

Het hoofd van de personeelsdienst Gabrielle Toledano zei op haar beurt aan Bloomberg News dat ze na een verlofperiode niet meer terugkeert naar het bedrijf.

Het aandeel van Tesla ging vrijdag tot 10 procent lager, de grootste daling sinds juni 2016.

Meest gelezen