AFP or licensors

Twitter sluit nu ook de accounts van complotdenker Alex Jones 

Twitter zegt dat het de accounts van de Amerikaanse radiopresentator en conservatieve complotdenker Alex Jones definitief afsluit. Aanleiding zijn berichten en video's die woensdag verschenen en het reglement van de sociale netwerksite zouden schenden.

Alex Jones is de stichter van InfoWars, de website waarvan Twitter ook het account heeft gesloten. Hij is een mediatieke, conservatieve figuur die aanleunt bij extreemrechts. Zijn bekendheid heeft hij te danken aan het verspreiden van allerlei complottheorieën. Zijn persoonlijke account werd al in augustus een week afgesloten, ook al konden internetgebruikers het blijven raadplegen.

Jones werd eerder op Apple, YouTube, Facebook en Spotify  verwijderd. "De Amerikaanse regering zit achter de aanslagen van 9/11, vaccinaties veroorzaken autisme en de toestroom aan migranten zorgt voor een blanke genocide in westerse landen." Dat zijn slechts enkele van de beweringen die Jones regelmatig via verschillende kanalen op het internet verspreidde. 

Bij ons is Jones een nobele onbekende, maar in de VS is hij populair met miljoenen volgers. In augustus beet hij al van zich af toen technologiegigant YouTube hem aan de deur zette. Jones sprak toen van een "cultuuroorlog om de Democraten terug aan de macht te krijgen". 

Meest gelezen