Videospeler inladen...

VTM brengt ingekort nieuws door sociale onrust

Het middagnieuws bij VTM duurde vanmiddag maar 12 minuten, door een conflict op de redactie. Twee hoofdredacteurs hebben gisteren het bedrijf verlaten.

"Een overgroot deel van de redactie is het fundamenteel oneens met de manier waarop de directie de herschikking aanpakt van de hoofdredactie." Op die manier begon Freek Braeckman het VTM-middagnieuws. De commerciële zender bracht vanmiddag een journaal dat maar 12 minuten duurde, in plaats van het gebruikelijke halfuur.

Gisteren publiceerde De Morgen een mail die door dertien journalisten van VTM Nieuws was ondertekend. Daarin uitten ze hun bezorgdheid over de gang van zaken op de redactie. De journalisten klaagden over de keuze van de onderwerpen in het nieuws, en over de relatie met de politieke wereld. Gisteravond volgde een bericht dat hoofdredacteur Nicolas Lataire en directeur Nieuws Kris Hoflack het bedrijf verlieten. De Morgen-hoofdredactrice An Goovaerts zou de VTM-nieuwsdienst tijdelijk leiden. 

De directie van VTM heeft die beslissing vanmorgen toegelicht aan het personeel. Maar blijkbaar volstond dat niet om het conflict op te lossen.

Meest gelezen