Wat staat er op het spel in Alveringem?

In Alveringem maken ze het de kiezers niet moeilijk: er zijn maar twee lijsten om op te stemmen. Twee lijsten, maar wel vier partijen. Het wordt opnieuw een strijd tussen twee eeuwige rivalen.

Burgemeester Gerard Liefooghe van Gemeentebelangen (6 zetels) besloot om een kartel met coalitiepartner CD&V (3 zetels) te vormen. “Omdat we zo goed met elkaar kunnen opschieten en samen goed werk leveren”, klonk het. Een reactie van de oppositie bleef niet uit. PRO (5 zetels) reageerde prompt met een kartel met de N-VA (1 zetel) en haar populaire kopman Johan Van Belle.

Op 14 oktober staan er dus twee blokken tegenover elkaar. De vraag is simpelweg wie er aan het langste eind trekt: het kartel rond oud-burgemeester Marc Wackenier of dat rond huidig burgemeester Gerard Liefooghe?

Harde strijd


De felle rivaliteit, zeg maar vijandschap tussen deze protagonisten dateert van meteen na de verkiezingen van 2006, toen schepen Liefooghe zijn burgemeester links liet liggen en met de CD&V in zee ging – voorheen de aartsrivaal van Gemeentebelangen. Voor beroepspoliticus Marc Wackenier was dat niets minder dan een ramp. PRO deed het in 2012 niet slecht maar het burgemeesterschap zat er voor Wackenier niet meer in. Tot nu?

Landbouwwegen en dorpskernen


De huidige bewindsploeg herstelde vooral veel landbouwwegen en dat is een enorme opdracht in het uitgestrekte Alveringem. Ook de vernieuwing van de riolering en de renovatie van enkele dorpskernen mag de meerderheid als pluim op haar hoed steken.

De oppositie wil een efficiënter beheer van de gemeenschapsgelden, waardoor diverse belastingen verminderd en zelfs afgeschaft zouden kunnen worden.

Meest gelezen