Wat staat er op het spel in Riemst?

Burgemeester Mark Vos (CD&V) behaalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen een absolute meerderheid en wil die graag behouden. Maar N-VA is gretig om opnieuw mee aan het roer te zitten. En ook Open VLD hoopt meer gewicht in de schaal te kunnen leggen. Alle partijen hebben zo hun eigen oplossing om het landelijke karakter van Riemst te bewaren en de verschillende kerkdorpen op te waarderen.

N-VA en Open VLD vinden dat CD&V niet genoeg inspanningen heeft gedaan voor de kleinere deelgemeenten. Zo was er het plan om een klein winkelcentrum te bouwen in het centrum van Riemst, maar CD&V moest gas terug nemen en de plannen zijn voorlopig opgeborgen. Maar zoals in vele kleinere gemeenten zijn veel van de lokale handelaars verdwenen. CD&V wil daarom een buurtkar opstarten. Handelaars en landbouwers kunnen dan met hun producten elke week van dorp tot dorp trekken, zodat mensen hun boodschappen kunnen doen. Open VLD ziet meer heil in een e-commerceplatform waarop inwoners snel en gemakkelijk spullen kunnen bestellen bij plaatselijke handelaars.

Veiligheid

En zoals in alle gemeenten liggen ze ook in Riemst wakker van verkeersveiligheid. De voetpaden aan de scholen lijken wel parkeerplaatsen, is een grote verzuchting van N-VA.

Open VLD vindt dat de drugstrafiek beter moet aangepakt worden en pleit voor een bemand politiekantoor in Riemst, zodat de politie bij bijvoorbeeld inbraken niet langer vanuit Bilzen moet komen.

Vuilnis

Riemst lokt ook veel toeristen en of alleen zij veel verantwoordelijk zijn voor dat zwerfvuil is verre van zeker. Maar alle partijen storen er zich wel aan. CD&V wil nu toch werk maken van GAS-boetes, iets waar Open VLD al lang op aandrong. N-VA denkt dat blikvangers langs de kant van de weg en het regelmatig leeg maken van de vuilnisbakken al veel zwerfvuil zou kunnen voorkomen.

Meest gelezen