Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Alibaba-oprichter Jack Ma toch niet met pensioen

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkelgigant Alibaba, stapt toch niet op als topman van het bedrijf. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf in de Chinese krant South China Morning. Eerder schreef de Amerikaanse krant The New York Times dat Jack Ma zijn functie maandag, op zijn 54e verjaardag, zou neerleggen en zich zou gaan richten op onderwijsprojecten.

De woordvoerder zegt nu dat Jack Ma aanblijft als voorzitter van de raad van bestuur, maar dat hij maandag wel een opvolgingsstrategie voor Alibaba gaat voorstellen voor een nieuwe generatie leiders. "De opvolging zal over een aanzienlijke periode gebeuren", zei de woordvoerder verder. "De opvolgingsstrategie ligt vast in een plan dat al meer dan tien jaar bestaat", klonk het nog. 

Ma richtte Alibaba op in 1999. Het bedrijf werd onder zijn leiding een van de grootste webwinkels ter wereld en veranderde voor een groot deel de manier waarop Chinezen winkelen en betalen. Zijn geschatte vermogen bedraagt ongeveer 40 miljard dollar (35 miljard euro), waarmee hij de rijkste man van China is.

Eerder schreef de New York Times dat de miljardair en filantroop meer tijd en een deel van zijn geld zou willen besteden aan onderwijs. "Ik hou van onderwijs", aldus Ma, die ooit zelf zijn carrière begon als leraar Engels.

Deze week gaf Jack Ma aan Bloomberg al te kennen dat hij een persoonlijke filantropische stichting wil creëren en zo in het spoor van Bill Gates (ex-Microsoft) wil treden.

Optreden

Jack Ma staat erom bekend dat hij optreedt tijdens het grote bedrijfsfeest dat elk jaar wordt gehouden. Meestal imiteert hij een bekend figuur.

Vorig jaar kwam hij het podium op als Michael Jackson en danste hij onder meer op het nummer Billy Jean.

Meest gelezen