AFP or licensors

Regisseur Alfonso Cuarón wint Gouden Leeuw in Venetië met Netflix-productie

De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón heeft de Gouden Leeuw gewonnen op de Mostra, het filmfestival in de Noord-Italiaanse stad Venetië. Hij krijgt de belangrijkste prijs op het festival voor "Roma", een Netflix-film gebaseerd op zijn kindertijd in Mexico. 

Alfonso Cuarón won in 2014 nog twee Oscars voor zijn prent "Gravity": één voor beste regisseur en één voor beste montage. Hij werd ook al genomineerd voor "Y tu mama también" en "Children of men". Deze keer krijgt hij de Gouden Leeuw voor Beste Film op de 75e editie van de Mostra voor "Roma". Het is ook de eerste keer dat een Netflix-productie de Gouden Leeuw kaapt.

De Zilveren Leeuw voor Beste Regisseur gaat dit jaar naar de Fransman Jacques Audiard voor "The Sisters Brothers". Joel en Ethan Cohen krijgen de prijs voor het beste scenario voor hun western "The Ballad of Buster Scruggs".

Willem Dafoe kreeg in Venetië de prijs voor beste acteur voor zijn rol in "At Eternity's Gate", een biopic over de schilder Vincent Van Gogh. Olivia Colman krijgt de prijs voor beste actrice voor haar rol van Queen Anne in "The Favourite". 

Videospeler inladen...

Meest gelezen