Videospeler inladen...

Prominenten uit cultuurwereld willen boycot Songfestival in Israël

Tientallen vooraanstaande mensen uit de cultuurwereld hebben zich tegen de organisatie van het Eurovisiesongfestival in Israël uitgesproken. Ze vinden dat Israël de mensenrechten van Palestijnen schendt. Het gaat om prominenten uit Europa, maar ook uit Australië en de Verenigde Staten.

De oproep is verschenen op de website van de Britse krant The Guardian. Tot de ondertekenaars behoren Roger Waters (een van de oprichters van Pink Floyd), muzikant Brian Eno, actrice Julie Christie en de filmmakers Aki Kaurismäki en Mike Leigh.

Er zijn ook heel wat ondertekenaars uit ons land, onder meer de muzikanten Daan, Raymond Van het Groenewoud, Helmut Lotti en Stef Kamil Carlens, actrice Marijke Pinoy, acteur Chokri Ben Chikha en schrijvers Charles Ducal, Fikry El Azzouzi en Erik Vlaminck.

In mei won de Israëlische zangeres Netta het Eurovisiesongfestival in Portugal met haar song "Toy". Daardoor vindt de wedstrijd in mei 2019 in Israël plaats. In de brief van gisteren wordt de Europese Radio-unie EBU (European Broadcasting Union) opgeroepen het evenement in een ander land te laten plaatsvinden.

Meest gelezen