Videospeler inladen...

Al 42 doden in Japan na aardbeving op Hokkaido

Na de massale zoektochten van de afgelopen dagen zijn bijna alle vermisten na de aardbeving op het eiland Hokkaido teruggevonden. Het dodental staat nu op 42. Premier Shinzo Abe heeft het rampgebied vandaag bezocht.

Met schoppen en graafmachines werd gisteren nog de hele dag gezocht naar vermisten na de aardbeving van 6,7 op Hokkaido. Die aardbeving veroorzaakte grote aardverschuivingen in de heuvels rond de stad Atsuma. Honderden huizen werden bedolven onder de modder. 

Het dodental staat nu op 37, een persoon vertoont geen tekenen van leven meer en 2 mensen zijn nog altijd niet teruggevonden. Bijna alle dodelijke slachtoffers vielen in Atsuma, een gemeente met 4.600 inwoners. Duizenden mensen zijn nog dakloos en worden opgevangen. 

 

Videospeler inladen...

Meest gelezen