Videospeler inladen...

"Farewell Yellow Brick Road": Elton John steekt van wal met afscheidstournee

In de Verenigde Staten heeft de Britse zanger Elton John het eerste van 300 afscheidsconcerten gegeven. In 2019 komt hij "farewell" zingen in Antwerpen.

In Allentown, Pennsylvania, startte Elton John zijn "Farewell Yellow Brick Road"- wereldtournee. Hij deelde  foto's en video's uit zijn vijf decennia lange loopbaan met zijn publiek, toonde zelfs een filmpje van zijn grootmoeder en bracht hulde aan zijn grote voorbeelden: Nelson Mandela, Stephen Hawking en de onlangs overleden Aretha Franklin. "Ik ben getuige geweest van zoveel sociale, politieke en culturele veranderingen," zei Elton John, "en dat mag blijken in deze tournee."

Elton John zong onder meer de klassiekers "Crocodile rock" en "Candle in the wind" - bekend van de begrafenis van prinses Diana - en om te eindigen bracht hij "Goodbye yellow brick road".

Sportpaleis

Op 23 mei 2019 concerteert Elton John voor het laatst in ons land, in het Antwerpse Sportpaleis. De afscheidstournee van drie jaar en 300 concerten in steden over de hele wereld zal in maart 2021 eindigen.

Elton John is 71 en vader van twee jonge kinderen. Begin dit jaar kondigde hij zijn laatste concertreis rond de wereld aan, "omdat hij nu andere prioriteiten heeft".

Meest gelezen