Vlaamse sandboardster overleden na crash in Peruaanse woestijn

Een jonge Vlaamse vrouw is overleden nadat ze een paar dagen geleden zwaar was gecrasht tijdens het sandboarden in een woestijndorpje in Peru. Dat meldt de lokale krant El Popular. Ze bezweek donderdag aan haar verwondingen.

Een Vlaamse twintiger is donderdag overleden in een Peruaans ziekenhuis. Begin september was ze zwaar gewond geraakt tijdens het sandboarden. Sandboarden is te vergelijken met snowboarden, maar in plaats van op de sneeuw, glijden de boarders van een hoge duin.

Het ongeval gebeurde in Huacachina, in Peru. De jonge vrouw boardde aan hoge snelheid van een steile duin en kon niet op tijd afremmen, waarna ze tegen de muur van een hotel belandde. Ze liep verschillende breuken op.

Huacachina is een klein dorpje rond een oase in de Peruaanse woestijn. Het plaatsje lokt veel avontuurlijke toeristen die er komen sandboarden. De Vlaamse sandboardster was met een groepje vrienden al een aantal weken op trektocht in Zuid-Amerika.

Wat er vorige week precies is misgegaan bij de afdaling van de duin, is niet duidelijk. De vader van de vrouw vertelde aan de krant El Popular wel dat zijn dochter en drie vrienden de sport hadden beoefend met een bedrijf “dat zich niet aan de minimale veiligheidsvoorwaarden hield.”

Meest gelezen