Jongen van 14 betrapt aan het stuur in Beringen

In Beringen is zondag een jongen van 14 betrapt terwijl hij met de auto reed. Een patrouille zag hem op de openbare weg, in de buurt van be-MINE.

Een inspecteur van de politie merkte de auto op tijdens een controle, in de buurt van de mijnhappening op be-MINE. Hij vond dat de bestuurder er wel erg jong uit zag.  Katrien De Clercq van de politie: "Op dat moment is de inspecteur achter de auto aan gereden en heeft hij een controle uitgevoerd. De bestuurder bleek een jongeman van 14 jaar te zijn. De jongen beweerde dat hij zelf de auto gekocht had. En hij had de nummerplaat op de wagen zelf nagemaakt."

De jongen had uiteraard geen rijbewijs en ook geen autoverzekering.  De auto is in beslag genomen, de jongen krijgt een proces-verbaal. 

Meest gelezen