Bill Gates en Ban Ki-moon gaan klimaatcommissie leiden

Bill Gates, de man die Microsoft oprichtte, gaat samen met de oud-voorzitter van de Verenigde Naties Ban Ki-moon een nieuwe Klimaatcommissie leiden. Ook Wereldbank-baas Kristalina Georgieva doet mee. 

De nieuwe organisatie gaat zich vestigen in Rotterdam. De "Global Commission on Adaptation", zoals de commissie door het leven zal gaan, moet landen ervan overtuigen om zich te wapenen tegen klimaatverandering. 

De commissie moet op termijn een plan maken en dat zal worden voorgesteld aan de Verenigde Naties. In het bijzonder zal de commissie zich buigen over specifieke problemen: zo zullen landen moeten voorstellen hoe ze bepaalde kwetsbare gebieden gaan beschermen. 

Vandaag werd de eerste steen gelegd. De drie topnamen komen volgende maand naar Nederland voor overleg.

Meest gelezen