Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

"Theresa May heeft seksdossier over Boris Johnson"

Al maandenlang voorspellen de Britse kranten dat Boris Johnson, voormalig burgemeester van Londen en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, en grote rivaal van premier May, een greep zal doen naar de macht. De kwaliteitskrant Sunday Times meent te weten waarom die machtsgreep zolang op zich laat wachten.

Cocaïne en seks

En het antwoord is: een geheim dossier. Medewerkers van eerste minister Theresa May zouden het al in 2016 hebben samengesteld, maar het gerucht stak weer de kop op toen Boris Johnson en zijn vrouw Marina Wheeler eerder vorige week hun echtscheiding aankondigden. De Sunday Times zegt dat het de hand heeft kunnen leggen op een kopie van het dossier.

Het dossier telt, volgens de Sunday Times, vierduizend woorden. Het gaat van cocaïnegebruik over politieke en persoonlijke blunders tot seksuele escapades met verscheidene vrouwen.  

Nieuwe liefde

Vorige week stuurden Boris Johnson en zijn vrouw Marina Wheeler een persbericht uit waarin ze hun echtscheiding aankondigden. Het is ondertussen een publiek geheim dat Johnson een nieuwe liefde in zijn leven heeft, een dertigjarige, voormalige directeur communicatie van de Conservatieve Partij. De affaire was voor Marina Wheeler de druppel die de emmer deed overlopen. Johnson had al eerder verhoudingen, en een buitenechtelijk kind. Telkens weer veegde Wheeler de spons over de avontuurtjes van haar echtgenoot. Maar nu niet meer.

Moeilijke relatie met seks

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk (Mitterrand: "Et alors...?") heeft de Britse politiek een moeilijke relatie met seks. Overspel wordt er nauwelijks getolereerd, tenzij het in alle discretie gebeurt. Begin jaren 60 moest minister van Oorlog Profumo ontslag nemen na een affaire met een callgirl, en in de jaren 80 en 90 moest een hele resem politici opstappen wegens buitenechtelijke relaties. Ook nu, tijdens het tweede decennium van de 21e eeuw, blijven seks en overspel de Britse politiek parten spelen.

Meest gelezen