Parket onderzoekt "verdoken kansspelen" in videogame FIFA 18

Er wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar spelontwikkelaar Electronic Arts (EA), omdat het de verdoken kansspelen in de populaire videogames FIFA 18 en FIFA 19 niet afschaft. Dat laat het parket van Brussel weten. 

Het gaat hier om de zogenoemde "lootboxes". Dat zijn virtuele schatkisten waar bepaalde voordelen inzitten die kunnen helpen in het spel, zoals wapens, personages,... enzoverder. Spelers kunnen die dozen kopen, maar ze weten niet op voorhand wat er in de lootboxes zit. In het geval van het spel FIFA 18 kan je packs kopen waarin onder andere voetballers zitten. Maar je weet dus niet welke spelers je precies te pakken krijgt.

Volgens de Kanspelcommissie gaat het daarom om een illegaal kansspel. Het is immers geluk dat bepaalt of je al dan niet een zeldzaam object te pakken krijgt. Daarom had de Kansspelcommissie ook gevraagd aan verschillende ontwikkelaars van videogames - zoals EA en Blizzard - om te stoppen met het verkopen van "lootboxes". En onder meer Blizzard ging ook in op die vraag. 

Maar EA weigert daar gehoor aan te geven en heeft de schatkistjes nog niet afgeschaft. Daarom heeft het Brussels parket nu beslist om een onderzoek te starten naar Electronic Arts.

Meest gelezen