Videospeler inladen...

Peeters bevestigt: CD&V-kandidaat aangehouden voor drugs, en geschrapt van kieslijsten Antwerpen en Ekeren

Antwerps CD&V-kopstuk Kris Peeters bevestigt dat de man in een Franse cel zit. Daarom wordt hij ook van de kieslijst voor de stad Antwerpen gehaald. Eerder besliste de lokale afdeling van CD&V Ekeren al om de man als kandidaat te schrappen voor de districtsverkiezing.

Rediart Cankja stond op plaats 10 op de kieslijst in Ekeren. Volgens Gazet van Antwerpen is hij vorige week in Frankrijk opgepakt nadat in de auto waarin hij zat, drie kilogram heroïne gevonden is.

Die feiten zijn nu bevestigd, zegt Kris Peeters: "Het federaal parket heeft ons via de minister van Justitie laten weten dat Rediart Cankja aangehouden is voor drugshandel, en dat hij momenteel in een gevangenis zit. Op basis van deze informatie hebben wij beslist dat hij niet meer op onze stadslijst en districtslijst in Ekeren kan blijven staan."

Cankja wordt dus ook van de stadslijst in Antwerpen geschrapt, nadat hij al van de kieslijst in Ekeren was verwijderd. "Ik kan verzekeren dat dit hard binnenkomt, zeker omdat het over drugs gaat", zei lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Kris Peeters vannochtend nog in Start je dag, op Radio 2 Antwerpen. Cankja wordt zowel in Ekeren als in Antwerpen vervangen door Hugo Schellekens.

Meest gelezen