Duitse piloten en personeel van Ryanair staken woensdag

In Duitsland gaan het personeel en de piloten van Ryanair woensdag staken. Ze eisen betere verloning en betere werkomstandigheden. Dat melden de Duitse vakbonden. De staking zou 24 uur duren en er zijn onder meer 400 Duitse piloten en copiloten betrokken.

De sociale onrust bij de Ierse lagekostenmaatschappij duurt al een hele tijd. De bonden trachten Ryanair ertoe te krijgen om de verschillende nationale sociale wetgevingen toe te passen van de landen waar Ryanair actief is, en niet enkel de Ierse wetgeving.

Er volgen wellicht nog meer acties. Er is sprake van een nieuwe grote staking eind september in meerdere Europese landen: België, Spanje, Portugal, Italië en Nederland. De precieze datum zou donderdag meegedeeld worden, wanneer de bonden opnieuw samenkomen.

Meest gelezen