James Arthur Photography

Ex-Syriëganger aangehouden die opriep tot aanslag op viering Rode Duivels in Brussel

Een 25-jarige vrouw uit Ukkel is begin augustus opgepakt omdat ze via een gesloten chatkanaal op het internet had opgeroepen om een aanslag te plegen tijdens de viering van de Rode Duivels in Brussel. Dat bevestigt het federaal parket. Het ging om de terugkeer van de Belgische voetbalploeg op 15 juli, toen tienduizenden supporters na het WK verzameld waren op de Grote Markt. De vrouw zit momenteel in de cel. 

De vrouw van 25 uit Ukkel vertrok enkele jaren geleden naar Syrië. Een jaar later keerde ze opnieuw terug naar België. Ze werd toen aangehouden, maar kwam enige tijd later opnieuw vrij. Vorig jaar werd ze dan opnieuw aangehouden, omdat ze terug naar Syrië wilde vertrekken. Sindsdien werd ze van dichtbij in de de gaten gehouden.

Zo werd opgemerkt dat de vrouw via Telegram, een gesloten chatkanaal op het internet, opgeroepen had om een terreuraanslag te plegen.  De vrouw werd meteen opgepakt en zit sinds begin augustus in de cel voor lidmaatschap van een terreurorganisatie, en het aanzetten tot het plegen van terroristische daden. Ook haar vriend werd aangehouden.   

Meest gelezen