Videospeler inladen...

Hendrik Bogaert nuanceert eigen straffe taal over CD&V-kandidaat met drugs: "Kan in de beste families gebeuren"

"Zodra je als partij minderheidsgroepen op je lijst zet, neem je een groter risico", zei kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) in De Standaard. Straffe taal, maar in "De afspraak" nuanceert hij zijn uitspraak. Vandaag raakte bekend dat CD&V-kandidaat Rediart Cankja, van Albanese afkomst, opgepakt is nadat drie kilogram heroïne in zijn wagen was gevonden

CD&V-kandidaat Rediat Cankja stond op de 46e plaats van de CD&V-lijst van Kris Peeters en op de 10e plaats op de kieslijst in Ekeren. Hij werd betrapt in een wagen met drie kilo heroïne aan boord, verborgen in een speciaal compartiment. Dat gebeurde begin vorige week maar raakte nu pas bekend. De man zit momenteel in een Franse cel.

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert gebruikte straffe taal toen het nieuws over Cankja bekend raakte. "Als je minderheidsgroepen op je lijst zet, neem je een groter risico" liet hij optekenen in De Standaard.

Ondertussen is Cankja van de kieslijst voor de stad Antwerpen gehaald. Ook besliste de lokale afdeling van CD&V Ekeren om de man als kandidaat te schrappen voor de districtsverkiezing.

In "De afspraak" nuanceerde Bogaert zijn uitspraak. "Wie groepen wil laten participeren aan politiek, verdient alle lof. Maar vaak kennen we die groepen minder goed. En je kan niet iedereen gaan screenen. Of politieverslagen gaan lezen. Het gebeurt in de beste families, kortom het is een vervelend accident."   

Meest gelezen