Jean-Jaques Clocquet ruilt luchthaven van Charleroi voor dierenpark Pairi Daiza

Jean-Jacques Cloquet, de huidige CEO van Brussels South Charleroi Airport, wordt een van de drie CEO’s van Pairi Daiza. Hij komt, naast Eric Domb (voorzitter) en Yvan Moreau (financieel directeur) aan de leiding van de operationele en commerciële afdelingen van Pairi Daiza te staan.

“Jean-Jacques Cloquet aan het hoofd van onze teams mogen verwelkomen is een unieke kans die heel wat mogelijkheden biedt”, benadrukt Eric Domb, voorzitter en oprichter van Pairi Daiza in een persbericht. “Pairi Daiza en Brussels South Charleroi Airport zijn twee ondernemingen die een heleboel waarden en een gezamenlijke geschiedenis delen, die veel verder gaat dan hun geografische nabijheid in het hartje van Henegouwen. Allebei hebben ze, in de loop van hun geschiedenis en hun groei, een uniek en innoverend economisch aanbod weten te ontwikkelen en zijn ze uitgegroeid tot pronkstukken van de Waalse economie. Jean-Jacques Cloquet en ikzelf geloven rotsvast in het potentieel van Wallonië en Henegouwen op het vlak van aantrekkelijkheid en toeristische ontwikkeling van de streek, waarvan onze twee bedrijven nu de speerpunt zijn. Zijn deskundigheid en zijn talent, waardoor de luchthaven van Charleroi in enkele jaren tijd is kunnen uitgroeien tot een belangrijke speler op het gebied van luchtvervoer in België en in Europa, zijn fantastische troeven voor Pairi Daiza, aan de vooravond van de ontwikkelingen die onze dierentuin de komende jaren te wachten staan.”

Het dierenpark, dat dit jaar nog werd verkozen als beste dierentuin van Europa, heeft inderdaad grote plannen. Niet alleen worden er een nieuwe "werelden" gecreëerd in het park ("La Terre du Froid" en "The Last Frontier"), ook de openingstijden worden uitgebreid. Dat alles zou volgens Domb moeten leiden naar meer tewerkstelling. Nu werken er zo'n 380 mensen in Pairi Daiza. Dat zouden er op termijn meer dan 1.200 moeten worden.  De dierentuin kan zo uitgroeien tot een van de belangrijkste werkgevers van Wallonië.

Meest gelezen