Videospeler inladen...

Kim Jong-un vraagt Trump in brief om nieuwe ontmoeting

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Amerikaanse president Donald Trump een brief gestuurd waarin hij vraagt om een nieuwe ontmoeting. Dat heeft Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders bekendgemaakt op een persbriefing. 

Sanders omschreef de brief als "warm" en "positief". "We staan hiervoor open en het proces om dit te coördineren is al in gang gezet", zei ze over de mogelijke ontmoeting tussen beide leiders. Ze noemt het een teken van vooruitgang dat er op de militaire parade in Noord-Korea van afgelopen weekend geen langeafstandsrakketten te zien waren.

De eerste ontmoeting tussen Trump en Kim Jong-un vond plaats in Singapore op 12 juni. Er werd toen een akkoord ondertekend dat tot een denuclearisatie van het communistische regime moet leiden, maar er zijn geen concrete afspraken gemaakt over hoe dat zal worden gerealiseerd.

Meest gelezen