Eindelijk: Kylie Minogue danst met Jason Donovan in Hyde Park op "Especially for you"

De Australische popzangeres Kylie Minogue heeft een optreden gegeven in Hyde Park in Londen. Ze verbaasde het publiek toen ze "Especially for you" zong en plots zei "ik heb een danspartner nodig". Niemand minder dan Jason Donovan gaf daar gehoor aan en kwam gezwind het podium op. "Eindelijk een reünie", schrijft zelfs BBC News.

Kylie Minogue en Jason Donovan stonden ooit -in het prille begin van hun carrière- bekend als het gouden koppel van de Australische tv-serie "Neighbours". Hij de populaire Scott Robinson en zij de stoere garagiste Charlene Mitchell.

De sterren uit Ramsey Street waagden zich ook aan een heuse muziekcarrière en hadden één duet (en grote hit) samen in 1988: "Especially for you". De twee hadden ook drie jaar lang een relatie. Het voormalige koppel -nu beiden vijftigers- kwamen elkaar in de loop der jaren wel nog tegen, maar samen optreden zat er zelden in. De laatste keer moet in 2012 geweest zijn voor een gala-diner.  

2004 Getty Images

Alsof er in 30 jaar niets veranderd was

Maar gisteren gebeurde dat dus toch, hoewel een duet niet de bedoeling was. Minogue trad op voor BBC Radio 2 in Hyde Park, Donovan kwam gewoon even langs met zijn fiets om net als 70.000 anderen te kijken en te genieten. "Voor ik het wist stond ik op het podium", aldus Donovan.

Minogue had het hem dan ook lief en elegant gevraagd. Ze zong hun hit "Especially for you", zette het nummer in met koor tot ze plots zei... "ik heb een danspartner nodig". En daar was Donovan die Minogue meermaals gezwind rond haar as draaide en haar optilde alsof er in dertig jaar niets veranderd was. De twee genoten duidelijk en het publiek reageerde dolenthousiast op de tekst "you were in my heart, love never changed". Donovan tweette achteraf: "Herinneringen = magie."

Bekijk hieronder de reünie (zet het geluid best aan):  

Meest gelezen