Videospeler inladen...

Militairen die file in Kennedytunnel veroorzaakten, voor de rechter: "Er zijn grenzen aan recht om actie te voeren"

In Antwerpen zijn een oud-kolonel en vier militairen voor de rechter verschenen omdat ze vorig jaar opzettelijk het verkeer belemmerd hebben. De vijf zouden een file veroorzaakt hebben in de Antwerpse Kennedytunnel om te protesteren tegen het verouderde legermateriaal. In de file die daardoor ontstond, gebeurde een ongeval met drie vrachtwagens. Het parket vordert celstraffen tot zes maanden met uitstel. 

Twee legervoertuigen stonden in mei vorig jaar in volle ochtendspits stil in de Kennedytunnel. In de richting van Antwerpen was een chauffeur van de Belgian Pipeline Company onwel geworden, in de richting van Gent kreeg een vrachtwagen van het bataljon Artillerie van Brasschaat met pech te kampen.

In de file die daardoor ontstond, gebeurde een ongeval met drie vrachtwagens. Het bleef bij blikschade, maar de verkeerschaos was compleet en de Liefkenshoektunnel moest tolvrij worden gemaakt. De persdienst van de federale politie kreeg daarop vragen van journalisten of het klopte dat er legervoertuigen bij wijze van protest panne hadden gekregen.

In volle spits voertuigen tot stilstand brengen met aanrijdingen tot gevolg, is een brug te ver

Antwerps procureur

Er volgde een onderzoek en volgens het parket blijkt daaruit dat de panne georchestreerd werd en alles behalve toeval was. “Het leger heeft uiteraard recht om actie te voeren, maar er zijn grenzen. In volle spits voertuigen tot stilstand brengen met aanrijdingen tot gevolg, is een brug te ver. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen”, zei de procureur.

Meest gelezen