Restauratie Gentse boekentoren zal langer duren en meer kosten

De bekende boekentoren van de Gentse Universiteit wordt momenteel gerestaureerd. Maar het project zal langer duren dan verwacht.

En de restauratie zal ook meer kosten dan de verwachte 50 miljoen euro. De universiteit van Gent zal die meerkost zelf moeten betalen. Bij de start van de restauratie is met de Vlaamse Overheid een vast bedrag afgesproken en geen percentage van de kosten. Dus gaat Vlaanderen niet extra subsidiëren, laat minister-president Geert Bourgeois weten. 

Het is dus aan de universiteit om het geld zelf te vinden. Volgens rector Rik Van de Walle heeft de universiteit financiële buffers, middelen die nog niet toegekend zijn. Als die niet volstaan voor de restauratie, zullen andere restauratieprojecten waarschijnlijk wat vertraging oplopen. Hoeveel meer de restauratie van de boekentoren gaat kosten, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen