Videospeler inladen...

Sennek: "Ik heb ontslag genomen bij Ikea om me helemaal aan de muziek te wijden"

Laura Groeseneken, de zangeres die als Sennek voor België zong in het Eurovisiesongfestival van dit jaar, is naar eigen zeggen "klaar" om fulltime muziek te maken.

In "Van Gils en gasten" bekende Laura Groeseneken - artiestennaam Sennek -  dat ze "twee weken geleden ontslag heeft genomen bij Ikea", waar ze visual merchandiser was. Ze is meteen na Eurosong naar Parijs vertrokken om daar vier maanden lang nieuwe nummers te schrijven. Ze zoekt nu naar "een tof team om mee samen te werken en een supercool platenlabel."

Ik kan niet wachten

In het Eurovisiesongfestival van mei in Lissabon zong Sennek het liedje "A matter of time", maar ze haalde daar de finale niet mee.

Geen stem voor boycot Israël

Laura Groeseneken vertelde in "Van Gils en gasten" ook dat ze in de aanloop naar Eurosong een preshow zong in Tel Aviv in Israël. "Achteraf gezien had ik dat liever niet gedaan," zei Groeseneken, "het was een politiek getinte uitstap, waar ik me niet comfortabel bij voelde."

De zangeres is niet van plan om de petitie te ondertekenen die artiesten hebben gelanceerd. Daarin roepen ze op om het volgende Eurovisiesongfestival in Israël te boycotten, omdat ze vinden dat Israël de mensenrechten van de Palestijnen met voeten treedt.

  "Ik ben geen schenenstamper," zegt Laura Groeseneken, "ik hou meer van positief protest, en een boycot vind ik te hard."

Meest gelezen