Videospeler inladen...

Steekpartij in Parijs: zeven gewonden, van wie vier ernstig

In Parijs zijn zondagavond zeven mensen gewond geraakt bij een steekpartij. Vier van de slachtoffers zijn er erg aan toe. De aanvaller was gewapend met een mes en een ijzeren staaf. Volgens verschillende bronnen is een verdachte opgepakt.

De feiten deden zich voor iets voor 23 uur in het 19e arrondissement, bij het Bassin de la Villette, in het noordoosten van het centrum.

Een bron dicht bij het onderzoek zegt dat de man verschillende onbekenden op straat aanviel met een mes. Zeven personen raakten gewond, vier zijn er ernstig aan toe, onder wie twee Engelse toeristen.

"We kunnen op dit moment niet zeggen of het om terroristische feiten gaat", zegt dezelfde bron. Volgens de politie pakte de Franse anticriminaliteitsbrigade (BAC) een man op.

In de wijk zijn twee bioscoopzalen, aan beide oevers van het Kanaal van de Ourcq. Een veiligheidsagent van een van de zalen zag hoe alles zich afspeelde. Volgens hem had de man eerst verschillende personen aangevallen. Twee andere mannen zaten hem vervolgens achterna. De aanvaller had een ijzeren staaf die hij naar zijn achtervolgers gooide. Daarna haalde hij ook een mes boven.

Eén van de omstanders die hem konden overmeesteren voor de politie de verdachte inrekende, getuigt hoe hij en zijn vrienden hem bekogelden met hun petanqueballen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen