VS zal kantoor Palestijnse Bevrijdingsorganisatie in Washington sluiten

De Verenigde Staten zullen het kantoor van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington sluiten. Dat zegt Saëb Erekat, een vooraanstaand PLO-lid en is bevestigd door de woordvoerster van het VS-ministerie van Buitenlandse Zaken Heather Nauert. Eerder hadden de Verenigde Staten er al mee gedreigd.

De sluiting zou te maken hebben met een mogelijke klacht die de Palestijnen tegen Israël willen indien bij het internationaal gerechtshof wegens oorlogsmisdaden. Dat zeggen althans de Palestijnen. 

"Deze sluiting is een volgende bevestiging van het feit dat de Trump-administratie het Palestijnse volk collectief wil straffen, inclusief financiële drooglegging van humanitaire projecten", zegt Erekat (PLO). 

De Verenigde Staten namen eerder ook al andere maatregelen. Zo werd er voor 20 miljoen euro aan noodhulp voor de Palestijnen stopgezet. 

Meest gelezen