Als 2 slangen een robbertje vechten op de 3e verdieping…

Het was in ieder geval een ongewoon schouwspel, toen Gillian Bradley in Sunshine Coast, in de Australische deelstaat Queensland, 2 slangen opmerkte die aan de buitenkant van haar balkon bengelden, 3 verdiepingen hoog. Beide slangen waren verwikkeld in een gevecht om een vrouwelijk exemplaar, zo bleek later. De slangen vielen uiteindelijk naar beneden en zetten daar hun gevecht verder. 

Gillian Bradley op nieuwswebsite Courier Mail: "De kleinere slang zat helemaal verwikkeld rond de grotere slang, waardoor hij er volledig afhankelijk van was. Het gevecht duurde ongeveer een tiental minuten. Toen het grotere exemplaar naar beneden viel, donderde de kleinere slang mee. Daar ging het gevecht gewoon verder."

"Het is niet ongewoon dat hier slangen zijn, al heb ik dit spektakel nooit gezien. Maar voor ik mijn kat op het balkon toelaat, check ik eerst of er geen slang zit."

Dit keer werd de kat alvast snel terug binnengehaald:

Het vermoeden van Bradley dat beide slangen aan het vechten waren om een vrouwtjesslang werd later bevestigd, toen een van de slangen opnieuw gespot werd. Dit keer in aanwezigheid van een vrouwelijk exemplaar. Een slangenvanger werd opgetrommeld om beide exemplaren naar een andere locatie te brengen.

Bill Pledger op nieuwswebsite Sunshine Coast Daily: "Mochten we dat niet doen, dan zou de vrouwtjesslang wel eens een warm plekje in een kelder kunnen vinden en daar haar eieren leggen. Dat zou betekenen dat er tegen Kerstmis hier heel wat meer slangen zouden rondhangen."

Meest gelezen