Antwerps technologiefestival SuperNova wil een van de grootste van Europa worden

Van 27 tot en met 30 september vormt het Antwerpse Eilandje het decor voor het nieuwe technologiefestival SuperNova. Dat wil zowel een netwerkevent zijn voor 2.500 professionals als - tijdens het weekend - het brede publiek aantrekken met tal van demonstraties. De getoonde toepassingen gaan van een slimme spiegel die je kledingadvies geeft tot een robot die in enkele seconden een cocktail voor je maakt. Je kan ook drones testen en een 3D-selfie maken én printen.

Op termijn wil SuperNova, dat tot stand kwam met de steun van Vlaanderen en de stad Antwerpen, een van de grootste festivals in zijn soort in Europa worden. Voor deze editie ambieert de organisatie echter een bescheiden 15.000 bezoekers. "Vooral op zaterdag en zondag zal SuperNova het Eilandje omtoveren tot een groot technologiepretpark waar je kan voelen, proeven en testen hoe technologie in de toekomst een impact zal hebben op ons dagelijks leven", zegt Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters (N-VA).

De bezoeker zal op 16 locaties demonstraties kunnen zien op het vlak van onder meer mode, mobiliteit, voeding en duurzaamheid. Tot de blikvangers horen de grootste mobiele 3D-printer ter wereld, een VR-bril die mensen van fobieën kan afhelpen en een uitgestorven varkensras dat opnieuw tot leven werd gewekt.

Voor de sector is SuperNova daarnaast een netwerkevent waar kennis en ideeën kunnen worden uitgewisseld. Er staan lezingen gepland van onder meer Biz Stone (medeoprichter van Twitter) en spraaktechnologiepionier Ray Kurzweil (Google). Vijftig Europese scale-ups komen hun ideeën 'pitchen' aan potentiële investeerders, 80 bedrijven tekenen present op een technologiebeurs en 25 grote spelers met vacatures komen nieuwe medewerkers zoeken tijdens TalentBuzz.

Meest gelezen