Archieffoto

Biotechbedrijf Galapagos staat dicht bij lancering van nieuw medicijn tegen reuma

Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Galapagos staat dicht bij de lancering van een nieuw medicijn tegen reuma. Het bedrijf heeft cruciale studieresultaten bekendgemaakt. De studie is de laatste stap voor een commerciële lancering van het medicijn. 

Het gaat om een onderzoek met 3.000 patiënten. Uit dat onderzoek blijkt dat het medicijn Filgotinib reuma kan bestrijden bij patiënten die niet gebaat zijn met de bestaande medicatie.

Analisten houden er rekening mee dat dit medicijn op haar piek een jaaromzet van zo'n 2,5 miljard kan opleveren. Voor veel beleggers is dat goed nieuws. Galapagos maakt deel uit van de Brusselse Bel-20. De verwachtingen waren op de beurs al een tijd hooggespannen. Afgelopen zomer was het biotechbedrijf voor het eerst meer dan 5 miljard euro waard. 

Meest gelezen