AP2011

"Bohemian rhapsody", de film over Queen, gaat in wereldpremière op Wembley

"Bohemian rhapsody", de film over de opkomst van de rockformatie Queen en haar legendarische zanger Freddie Mercury, zal op een erg aparte, maar iconische plaats zijn wereldpremière beleven: op de heilige voetbalgrond van Wembley, waar Queen in 1985 voor 72.000 mensen optrad in het kader van de benefietactie Live Aid. Dat concert geldt als het beste ooit van Queen.

20th Century Fox en Regency Enterprises, die het nieuws melden, zeggen dat de opbrengst van de vertoning naar de Mercury Phoenix Trust zal gaan, de organisatie gesticht in naam van Mercury die initiatieven wereldwijd tegen hiv/aids steunt.

In de film wordt de rol van Freddie Mercury vertolkt door Rami Malek. De andere bandleden worden gestalte gegeven door Ben Hardy (Roger Taylor), Joseph Mazzello (John Deacon) en Gwilym Lee (Brian May).

Als regisseur van de film zal de naam van Bryan Singer op de generiek prijken, hoewel die tijdens de filmopnames werd ontslagen en vervangen door Dexter Fletcher.

Vanaf 31 oktober draait "Bohemian rhapsody", genoemd naar de meest bekende song van Queen, in de Belgische bioscopen.

Meest gelezen