Fotomodel bijt van zich af: "Programmeurs zijn er in alle vormen en maten"

Nog een kleine 2 maanden te gaan voor de nieuwe ‘Victoria’s Secret Fashion Show’, jaarlijks nog altijd een van de topevenementen in de modewereld. Momenteel zijn de castings volop bezig, al zijn een aantal namen van deelnemende topfotomodellen al de wereld ingestuurd. Tussen die namen staat Lyndsey Scott, die nochtans de catwalk al sierde tijdens dit evenement, voorlopig nog niet. Toch vond iemand het nodig haar bekwaamheden buiten het modewereldje in vraag te stellen op het discussieforum van Reddit. Scott heeft nochtans een diploma computerwetenschappen op zak, is een krak in het coderen en maakt zelf apps.

Onder de titel "Blijkbaar is het voor vrouwen onmogelijk om zowel knap als intelligent te zijn" volgden op Reddit meerdere negatieve reacties die Scotts intelligentie in vraag stelden, door er bijvoorbeeld op te wijzen dat ze wellicht alleen maar een simpele codeertaal zou aankunnen en dat ze zich beter zou beperken tot alleen maar mooi zijn.

De 34-jarige Scott vond de reacties zo kwetsend, en dan niet alleen voor haar, dat ze zelf als volgt reageerde:

"Ik ben afgestudeerd in zowel de richting computerwetenschappen als aan de theaterafdeling van het Amherst College. Ik werk als softwaretechnicus bij een van de snelst groeiende bedrijven in de VS. Ik werk mee bij een van de meest prestigieuze programmeeropleidingen. Daarnaast kan ik mijn leven leiden op de manier waarop ik dat wil doen (verwijzend naar haar modellencarrière, nvdr)."

"Als ik al die commentaren lees, kan ik niet anders dan me afvragen waarom 41 procent van de vrouwen die carrière willen maken in de technologische sector afhaken. Omwille van de vijandige werkomgeving misschien?"

"Normaal probeer ik negatieve commentaren te negeren, maar dit keer vond ik het toch wel nodig om in te grijpen. Niet om te stoefen met wat ik kan, maar louter om feiten weer te geven, waardoor ik hoop toch één criticaster te kunnen overtuigen. Want programmeurs zijn er in verschillende vormen, maten, geslachten, rassen, enzovoort. Denk dus 2 keer na vooraleer je twijfelt aan vrouwen en meisjes die in een technologische sector bezig zijn."

Meest gelezen