2018 Invision

Gaat deze Vlaming straks door naar de finale van "America's got talent"?

Naast de Nederlandse Glennis Grace, stond ook Aaron Crow uit West-Vlaanderen gisteravond in de halve finale van de druk bekeken talentenjacht "America's got talent", vanavond weten we of hij doorgaat naar de finale. Hoewel bij de naam Aaron Crow in ons land niet meteen een belletje gaat rinkelen, is de artiest in de Verenigde Staten razend populair. 

"Nice", met dat ene woord uitte Aaron Crow zijn vreugde toen hij als illusionist geselecteerd werd voor de halve finale van "America's got talent", een van de grootste talentenjachten van de wereld en een hit op sociale media. De goochelaar houdt de lippen verder stijf op elkaar, zodat het publiek niet veel te weten komt over z'n Belgische roots.

(lees verder onder de foto)

Aaron Crow is de artiestennaam van Aaron Verbeke (49) uit West-Vlaanderen. Daar ontwikkelde Verbeke, een voormalige opvoeder in een jeugdinstelling, zich "in stilte" tot een professionele, internationaal bekende goochelaar. In België is zijn naam  minder gekend, maar in Amerika kan Aaron Crow zich al een ster noemen, met zijn duizenden volgers op sociale media en filmpjes die op YouTube door meer dan 3 miljoen mensen worden bekeken. Na drie indrukwekkende acts schopte Crow het tot de halve finale van het 13e seizoen van de talentenjacht "America’s got talent". Vanavond worden de resultaten bekendgemaakt.

Voor mezelf heb ik al na de eerste deelname gewonnen. Het was een visitekaartje om U tegen te zeggen

Aaron Crow, illusionist

Aaron Verbeke koos de naam Crow, kraai in het Engels, als artiestennaam omdat “de symboliek en de eigenschappen van een kraai bij mijn podiumpersonage passen”, laat Aaron Crow weten per mail aan VRT NWS. “Ik hou privé strikt gescheiden van mijn artistieke activiteiten”, voegt de artiest er nog aan toe. 

Toch verblijft de internationale Aaron Crow nog steeds in België. “Ik ben hier geboren en getogen," zegt Crow. “Maar misschien dat deze wedstrijd daar verandering in brengt.” Aaron Crow reist veel en geeft bijna al zijn voorstellingen in het buitenland. Toch is Aaron Crow met zijn drukke, internationale agenda ook dit jaar te zien in Walibi, tijdens Halloween.

Visitekaartje

Het gaat hard voor Crow, in 2003 trok hij nog naar Amerika om als gewone toeschouwer te kijken naar zijn idool, de goochelaar Lance Burton. Vandaag staat Crow zelf in de aandacht. “Voor mezelf heb ik al na de eerste deelname aan "America's got talent" gewonnen”, schrijft hij. “Het was een visitekaartje om U tegen te zeggen”.

Dat vond ook de jury van het televisieprogramma. Bij wijze van kennismaking smelt de illusionist tijdens de act zijn ogen dicht met heet kaarsvet, vervolgens snijdt hij geblinddoekt een ananas in twee, bovenop het hoofd van jurylid Howie Mandel.

VIDEO: bekijk de act hieronder

Mijn tweede performance in "America's got talent" werd die dag wereldwijd het meest bekeken filmpje op YouTube

Aaron Crow, illusionist

In een andere act schiet Aaron Crow vanop een indrukwekkende afstand een appel van het hoofd van jurylid Heidi Klum. “Mijn tweede performance in "America's got talent" werd die dag wereldwijd het meest bekeken filmpje op YouTube”, voegt Aaron Crow hier fier aan toe. 

VIDEO: bekijk de act hieronder

Gisterenavond voerde Crow een nieuwe act op in de halve finale van "America’s got talent", die live werd uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC. Vijf jaar geleden strandde Aaron Crow nog in de halve finale van de Britse variant van de wedstrijd, "Britain’s got talent". Of Aaron Crow deze keer wel de finale haalt zal vanavond bekend gemaakt worden. 

VIDEO: bekijk de act hieronder

Meest gelezen