Videospeler inladen...

Brand op dak van Brusselse woontoren geblust

In de Brusselse gemeente Evere heeft een zware brand gewoed in een woontoren. De bewoners van het gebouw van meer dan tien verdiepingen zijn een tijd lang geëvacueerd, maar intussen is de brand geblust.

De brand brak uit op het einde van de middag, in de Cicerolaan in Evere. Het dak van het flatgebouw is beginnen te branden, waarschijnlijk bij dakwerken, want toen de brand uitbrak werd er roofing gebrand op het dak.

Dit heeft waarschijnlijk de grote rookontwikkeling veroorzaakt die van ver te zien was. Maar er was geen rook in het gebouw zelf. Uit veiligheid zijn wel de bovenste verdiepingen van het gebouw ontruimd. 

Omdat de ladder van de Brusselse brandweer niet hoog genoeg kwam, is er vanuit het gebouw zelf geblust met brandslangen.

Meest gelezen