Komen de vissersvrouwen terug naar Oostende?

"Zodra het plein afgewerkt is", is het antwoord van de Oostendse burgemeester Johan Vande Lanotte (Stadslijst) op een populair voorstel op jijkiest.be. De vraag is om het kunstwerk dat vroeger op het stationsplein stond, terug te plaatsen. De indiener van het voorstel is tevreden met het antwoord.

De vissersvrouwen. Zo heet het beeldhouwwerk van August Michiels dat enkele jaren geleden moest wijken voor de werkzaamheden aan het station in Oostende. Het is de aanleiding voor iemand om het volgende voorstel te doen op jijkiest.be: "graag deze mooie beelden van de Oostendse beeldhouwer August Michiels terug plaatsen aan het station".

(lees verder onder afbeelding)

Twee kandidaten reageerden al op het voorstel op jijkiest.be. Johan Vande Lanotte (Stadslijst) laat weten dat de beelden terugkomen zodra het plein is afgewerkt. Wouter De Vriendt (Groen) reageert alvast tevreden: "de beelden komen terug aan het station". De indiener van het voorstel laat op zijn beurt weten "super blij" te zijn met het "goede nieuws".

(lees verder onder afbeelding)

Wanneer de beelden dan precies terugkomen, is "nog niet exact duidelijk". Dat zegt Jean Vandecasteele (Stadslijst), voorzitter van het stationsproject en schepen van Openbaar Domein van de stad Oostende. "De heraanleg van het stationsplein is het sluitstuk van de werken in de stationsomgeving, met als finishing touch het terugplaatsen van het kunstwerk."

Meest gelezen