N-VA Aarschot dient klacht in tegen mega-verkiezingspaneel van CD&V: "Compleet illegaal"

De lokale afdeling van N-VA is woedend om een groot verkiezingspaneel op de ring rond Aarschot. Eigenaar CD&V Aarschot zou geen vergunning gevraagd hebben voor dergelijke constructie, en dus dient de partij klacht in.

Wie op ring rond Aarschot rijdt, kan er moeilijk naast kijken. In de berm staat een grote constructie met daarop kleinere affiches van de kandidaten voor CD&V in de gemeente.

En dat kan niet, zegt lijsttrekker voor N-VA Aarschot Annick Geyskens. "De wetgeving zegt dat een verkiezingspaneel niet groter mag zijn dan vier vierkante meter. Deze is zeker 50 vierkante meter, en dus compleet illegaal. Wij kunnen dan ook niet anders dan klacht indienen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen." 

Twee maten, twee gewichten

Bovendien werkt de gemeente waar CD&V de meerderheid heeft, met twee maten en gewichten, vindt Geyskens. "Een lokale jeugdvereniging die dit zou durven, krijgt meteen een fikse boete. Maar de eigen overtredingen worden door de vingers gezien. Het stadsbestuur zou net het goede voorbeeld moeten geven."

De partij hoopt nu dat de panelen zo snel mogelijk worden afgebroken of op zijn minst kleiner worden gemaakt.