Videospeler inladen...

Kris Peeters (CD&V): "Niet normaal hoe de campagne tot nu toe is gevoerd"

Vicepremier Kris Peeters, lijsttrekker voor CD&V in Antwerpen, ergert zich aan de manier waarop de kiescampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wordt gevoerd. Hij herhaalt zijn oproep om het over de inhoud te laten gaan, en over de voorstellen die zijn partij daarover heeft. 

"In Antwerpen gaat het er bikkelhard aan toe", zegt Peeters in "Terzake". "Het is een beetje te vergelijken met het oude Rome, waar ook slagen onder de gordel werden toegediend." 

Peeters kreeg het de afgelopen dagen vrij hard te verduren. Er was niet alleen de aanhouding van een van zijn kandidaten uit Ekeren in verband met een drugstrafiek, afgelopen weekend kreeg de CD&V-lijsttrekker ook 's nachts bezoek van de Antwerpse politie na een zogezegde oproep van een onbestaande alarmcentrale die een computerfout bleek te zijn.

Ik heb al heel wat campagnes meegemaakt. Dit is niet normaal wat er in Antwerpen gebeurt

Kris Peeters (CD&V), lijsttrekker in Antwerpen

Allemaal heel erg vervelend, en misschien wel geen toeval. Maar Peeters noemt geen man en paard. "Ik zeg u dat ik tot hiertoe heb vastgesteld dat de campagne eigenlijk zeer hard is en dat ik ook een oproep heb gedaan om het debat inhoudelijk te voeren, met respect voor elkaar, in het belang van de Antwerpenaren."

"Ik heb al heel wat campagnes meegemaakt. Dit is niet normaal wat er in Antwerpen gebeurt", aldus een geïrriteerde Kris Peeters. "Laat ons het hebben over de veiligheid, over wonen, over mobiliteit, over armoede in Antwerpen. Daarover hebben wij voorstellen, daarvoor hebben wij maatregelen en dáárover wil ik discussiëren." 

Aan zijn strijdlust zal het niet gelegen hebben. "Degenen die denken dat ik verzwakt zou zijn door zulke aanvallen onder de gordel, vergissen zich."

Hieronder een impressie in beelden van het "onheil" dat Peeters in Antwerpen is overkomen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen