Natuurpunt klaagt vossenjacht in Werchter aan: "Ze worden samengedreven, opgejaagd en doodgeschoten"

Gisteren zijn aan de Beverlaak in Werchter verschillende vossen doodgeschoten. De dieren werden in het maïsveld samengedreven met een pikdorser, opgejaagd en doodgeschoten. Niet alleen wreed vindt Natuurpunt maar bovendien gevaarlijk voor de buurtbewoners.

"De manier waarop de dieren worden opgejaagd tart iedere verbeelding", zegt Ilse Vervloesem van Natuurpunt in Werchter. "Ze worden door een pikdorser naar het midden van een maïsveld gedreven, omringd door een 10-tal jagers en daar neergeschoten." Volgens getuigen zijn er dinsdag een zestal vossen doodgeschoten. 

Gevaarlijk voor buurtbewoners

Bovendien is het ook gevaarlijk voor de buurtbewoners. "Mijn man heeft zelf gezien dat er jagers aan de overkant van de weg stonden, met het geweer in de aanslag. Terwijl onze straat een zeer kronkelende straat is waar veel auto's, fietsers en voetgangers voorbijkomen. En dan staan ze van aan de overkant van de straat gewoon te schieten. Mijn eigen zoontje fietst daar elke dag voorbij naar school. Dat is gewoon onverantwoord. " zegt Ilse Vervloesem.

Vergunning

De jagers hebben de nodige vergunningen op zak om er te jagen maar Natuurpunt vindt dat die te makkelijk worden toegekend.

Meest gelezen