2 Nederlandse verdachten dodelijke schietpartij Spa aangehouden

De twee Nederlanders van 35 en 38 die betrokken waren bij de dodelijke schietpartij in Spa, zijn aangehouden voor moord op een politieagent, als dader of mede-dader. De twee werden deze week overgeleverd van Nederland aan ons land. Bij het incident werd een agent doodgeschoten vanuit een taxi, nadat hij de auto had tegengehouden. Een derde Nederlandse verdachte werd meteen na de feiten al gearresteerd in België.

De rechtbank in Amsterdam gaf vrijdag groen licht voor de overlevering van twee Nederlanders die betrokken waren bij een schietpartij vorige maand in spa. Ons land wil onder meer een antwoord op de vraag waarom zij na het schietincident gevlucht zijn. De twee mannen van 35 en 38 jaar hebben zich daarna wel in Nederland gemeld bij de politie, waar ze verklaard hebben dat ze onschuldig zijn.

Samen met de derde hoofdverdachte reden ze in de nacht van 25 op 26 augustus in een taxi in Spa. Kort daarvoor waren zij geweigerd bij een café. De politie zou het drietal in de taxi tegengehouden hebben, waarop één agent dodelijk getroffen werd door een geweerschot. Behalve van de moord op de agent, worden de drie ook verdacht van  poging tot moord op een andere agent.

Morgen wordt beslist of de de twee nog een maand langer in de cel blijven. 

Meest gelezen