'Neef van Johan Museeuw' steelt 75 peperdure koersfietsen

In Veurne staat een 64-jarige man terecht voor het stelen van 75 peperdure koerfietsen. De man liet op grote wielerevenemente uitschijnen dat hij de neef was van wielerlegende Johan Museeuw.

De dief van de  peperdure BMC mountainbike van Greg Van Avermaet, die tijdens de Flandriencross op 30 november 2014 in Hamme werd gestolen, is een 'neef van wielerlegende Johan Museeuw". Althans, zo gaf de 64-jarige man uit Diksmuide, die op 1 letter na dezelfde achternaam als De Leeuw Van Vlaanderen draagt, zich jarenlang in wielerkringen uit.

Door de naam te misbruiken kon hij met zijn ex in een zelfgemaakt VIP-busje tal van wedstrijden afschuimen om zo dicht mogelijk bij de wielrenners en hun materiaal te komen.  In vier jaar tijd stal hij 75 fietsen, waarvan sommige exemplaren ettelijke duizenden euro’s kosten.

De man , maar ook zijn ex-vrouw, riskeert 30 maanden cel.

Meest gelezen