Nicholas Lataire keert terug naar VTM Nieuws, zal samen met An Goovaerts nieuwsdienst leiden

Nicholas Lataire keert terug als hoofdredacteur bij VTM Nieuws. De directie van Medialaan heeft beslist om hem opnieuw aan te stellen als hoofdredacteur nadat de samenwerking vorige week was stopgezet. Hij zal samen met An Goovaerts de nieuwsdienst leiden. 

Vorige week werd in een scherpe interne mail de gang van zaken bij VTM Nieuws aangeklaagd door een dertiental journalisten. Donderdagavond laat raakte dan bekend dat zowel hoofdredacteur Nicholas Lataire als directeur Nieuws Kris Hoflack het mediabedrijf zouden verlaten. Lataire werd opgevolgd door An Goovaerts van De Morgen. 

In een persbericht laat Medialaan nu weten dat er "na rijp beraad" beslist is om Lataire opnieuw aan te stellen als hoofdredacteur. Samen met An Goovaerts zal hij de nieuwsdienst van de commerciële zender leiden. 

“Een onwaarschijnlijke opeenstapeling van gebeurtenissen heeft er vorige week voor gezorgd dat we oog in oog kwamen te staan met een onmogelijke situatie op onze nieuwsvloer en in ons bedrijf", worden Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx, CEO's ad interim, geciteerd.

"Met de informatie die er toen voorhanden was, moest er snel en kordaat ingegrepen worden. Een beslissing terugdraaien en de pijnlijke situatie van vorige week opzijzetten, doe je niet zomaar. We zijn dan ook heel blij dat Nicholas en An de uitdagingen vanaf nu samen gaan aanpakken. Als één team, in alle openheid en met veel trots voor VTM Nieuws.”

Meest gelezen