Nieuw vliegerfestival neemt de Brusselse kaaien over

De stad Brussel sluit dit jaar de zomer af met het gloednieuw internationaal vliegerfestival "Kites vliegen over de Kaaien". Op 22 en 23 september verenigen professionele en occasionele vliegeraars van Azië en Europa zich op de Akenkaai om hun vliegers de lucht in te laten. In het naburige Kanal - Centre Pompidou loopt gelijktijdig een tentoonstelling over de oorsprong van de vlieger.

De nieuwsgierigen mogen zich aan vliegers in alle kleuren en vormen verwachten. Van vliegers in zijdepapier of maniokbladeren, tot vliegers met 4 of 100 draden. Het nieuwe gratis evenement, dat kan rekenen op de expertise van de organisatrice van het voormalige vliegerfestival van Knokke-Heist, Anne De Roy, nodigt iedereen uit om hun vliegertalenten te tonen of de basis aan te leren tijdens de voorziene workshops. De bezoekers kunnen er zelfs hun eigen vlieger of windmolen bouwen.

"Dit gezellige evenement, gratis en gedecentraliseerd, wordt bijgevoegd aan het zomerse evenementenaanbod van de stad Brussel en draagt bij tot het bruisende karakter van het kanaal zoals Brussel Bad dat ook doet", vertelt Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux.

In het Kanal-Centre Pompidou, dat ook op de Akenkaai ligt, wordt vanaf 19 september de tentoonstelling "De vliegers van de wereld" georganiseerd. Tijdens het vliegerfestival kan het publiek er de oorsprong en de varianten van de vlieger ontdekken via objecten en historische foto's.

Meest gelezen