© ARCO / Therin-Weise - www.belgaimage.be

PS wil diensten op 10 minuten stappen van iedereen in Brussel Stad

In de stad Brussel moeten alle diensten - scholen, crèches, cultuur- en sportinfrastructuur - voor iedereen binnen de tien minuten wandelen bereikbaar zijn. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Franstalige socialisten van de PS dat vandaag is voorgesteld. Daarin is ook veel aandacht voor onderwijs en gezondheid.

Volgens schepen van Onderwijs Faouzia Hariche (PS) zijn de beloftes over de bouw van nieuwe onderwijsinfrastructuur nagekomen, maar moeten de inspanningen voortgezet worden om het plaatstekort aan te pakken. Ook moet de ochtend- en avondopvang uitgebreid worden en moeten de projecten rond gratis maaltijden uitgebreid worden.

Voor de PS moeten er ook 200 politiemensen bij komen, die zich vooral moeten inzetten voor propere straten. De partij pleit ook voor 750 bijkomende sociale woningen, een zesde rusthuis en meer ruimte waar studenten tijdens de examens kunnen studeren.

Op de Heizelvlakte wil de Brusselse PS graag een zwemvijver. Neder-Over-Heembeek en Haren wil de partij ook graag beter ontsloten zien door het openbaar vervoer.

Tot slot wil de PS dat na 14 oktober wordt verdergewerkt aan beter openbaar bestuur.

Meest gelezen