Oppositiepartijen hebben bedenkingen bij investeringspact

De oppositie reageert sceptisch op het investeringspact waaraan de federale regering werkt. Groen mist vooral ecologische accenten, de SP.A mist ook voorstellen rond sociale thema's. De SP.A wil dat ook de oppositie bij het investeringspact wordt betrokken. De PVDA heeft het over een "communicatie-operatie" van premier Michel.

"Wij hebben vanuit de SP.A verschillende voorstellen neergelegd, zowel rond zorg, sociale huisvesting als rond energie", zegt SP.A-Kamerfractieleider Meryame Kitir. "Voor de SP.A is het belangrijk om te weten waarin de investeringen zullen gebeuren en welke de details ervan zijn."

Groen en Ecolo vinden dat het investeringspact te weinig kiest voor duurzame energie en mobiliteit. Kamerlid Kristof Calvo zegt dat zijn partij wil meewerken met de regering om meer ecologische accenten te leggen. "Groen en Ecolo hebben een jaar geleden zelf een invesdteringsplan gemaakt", zegt hij. "Daarin maken wij wel een duidelijke keuze voor duurzame energie, voor een kernuitstap, voor investeringen in openbaar vervoer in plaats van in nieuwe weginfrastructuur en voor het versterken van burgers en bedrijven in de digitale economie."

"Charles Michel investeert wel, maar vooral in een communicatie-operatie. En die investering is alleen van strategisch belang voor de verkiezingscampagne van zijn partij", reageert PVDA-parlementslid Raoul Hedebouw.

Meest gelezen