Spektakel Vurige Vijvers in Genk wordt betalend

Het spektakel Vurige Vijvers in Genk zal dit jaar betalend zijn. Daarmee wil het stadsbestuur enerzijds de overrompeling van vorig jaar tegengaan en anderzijds de kwaliteit verbeteren.

De eerste editie van het licht- en vuurspektakel 'Vurige Vijvers' in het Molenvijverpark zorgde vorig jaar voor een bezoekerstoestroom. Toen daagden ineens 80.000 bezoekers op, het verkeer in de buurt liep strop en in het park was het moeilijk om een goede kijk te krijgen op het spektakel.

Tickets reserveren

Dit jaar moet iedereen boven de 12 jaar 5 euro betalen, en er moet vooraf gereserveerd worden, ook voor de jonge kinderen die er gratis in mogen. Daarvoor wordt op 15 september de website vurigevijvers.be geopend. Het evenement zelf vindt plaats van 30 oktober tot en met 2 november.

Maar Vurige Vijvers wordt ook verder uitgebouwd. Het vuur- en lichtparcours met de installaties wordt uitgebreid en er komen artiesten uit heel de wereld. Ook het horecadorp wordt groter met meer foodtrucks. Tegelijkertijd zullen de toeschouwers van meer comfort kunnen genieten, omdat het minder druk zal zijn.

Meest gelezen