Vermiste honden Marieke Vervoort uit autokoffer gehaald

Marieke Vervoort, de paralympische atlete uit Diest, was gisteren in paniek: haar twee assistentiehonden Zenn en Mazzel waren vermist. Maar vrijwilligers van de vzw Lost Dogzzz konden haar honden terugvinden. Ze zaten in de koffer van Mariekes auto.

Twee vrijwilligers van Lost Dogzzz waren eerst gaan zoeken in het bos in de buurt, maar zonder succes. "Ofwel blijven honden rechtdoor lopen, ofwel blijven ze rondjes lopen in de buurt die ze goed kennen", vertelt vrijwilligster Claire Bollen. "Maar in het bos waren ze niet."

Maar Claires hond Rakka zorgde voor de goede afloop. "Ik was met Rakka naar Marieke gegaan, zodat die eens kon ruiken aan de speelgoedjes van haar honden. En Rakka stond opeens recht en ging aan de garage staan en bleef maar blaffen. En toen zagen we twee lieve hondenogen opduiken in de auto." Marieke kon haar honden dus meteen weer in de armen sluiten.

Meest gelezen