Videospeler inladen...

Lange files door stroomonderbreking Vierarmentunnel op Brusselse Ring

De Vierarmentunnel in Brussel is weer open. Midden in de avondspits moest de tunnel worden afgesloten. Bij vernieuwingswerken aan de hoogspanningsinstallatie van de Vierarmentunnel was vanmiddag de stroom uitgevallen. Uit veiligheidsoverwegingen werd de hele tunnel afgesloten, met lange files tot gevolg.

Het Brusselse verkeer zat stevig in de knoop door het defect in de Vierarmentunnel. Toen de stroom uitviel, werd de noodstroomvoorziening in de tunnel even ingeschakeld, maar de capaciteit van die noodstroom was beperkt. Daarom werd beslist om de tunnel helemaal af te sluiten. 

Het verkeer moest hierdoor bovengronds omrijden, met een groot verkeersinfarct tot gevolg. Rond 17.30 uur stond er twee uur file in de richting van Waterloo. In de richting van Zaventem stond er op dat moment één uur file.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) deed er alles aan om de stroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen en de tunnel opnieuw te kunnen openstellen. Rond 22 uur werd de koker richting Zaventem opnieuw geopend, daarna werd ook de andere rijrichting vrijgegeven.

Bekijk hier het verslag uit Het Journaal

Videospeler inladen...

Meest gelezen